Дрогба и Яя Туре блестят при класика на Кот д`Ивоар (видео)

08:40
Дрогба и Яя Туре блестят при класика на Кот д`Ивоар (видео)
Дидие Дробга изпусна дузпа, след което вкара на два пъти за победата на Кот д`Ивоар с 3:0 над Екваториална Гвинея в четвъртфинал от Купата на африканските нации.

33-годишният нападател на Челси отбеляза с крак в 36-та минута и с глава в 69-та, с което тимът му записа четири победи от също толкова мачове и достигна полуфиналите на турнира. В следващия кръг Кот д`Ивоар ще се изправи срещу Габон или Мали в Либревил.

Яя Туре оформи крайния резултат девет минути преди края на срещата с фантастичен гол от свободен удар, прехвърляйки стената. Изходът от мача обаче не е никак изненадващ, тъй като съотборниците на Дрогба играят в топ лигите на Европа, докато екваторианците – предимно в ниските испански дивизии.

"Момчетата ме окуражаваха и ме подкрепяха много. Трябваше да се връщам в мача и им дължах тези голове. Щастлив съм, че допринесох и съм горд с колегите си", сподели голмайсторът.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lampss
05.02.2012 10:53

Браво на Диди *smile* Поне навлезна в добра форма,че Торес направо е трагичен...

darklight
05.02.2012 10:12

Велик Дрогба. Тери може и да е капитан на Челси, но за мен истинския лидер е Дрогба. Просто когато той е на терена се усеща сигурност.

bacardy_breezer
05.02.2012 08:35

Няма кой да спре Кот д'Ивоар, просто нямат конкуренция в Африка и тази година са шампиони *wink*.Едно време Камерун и Нигерия бяха 2та фактора на този континент, сега нещата се промениха.Може би само Гана може да им се опълчи.

caramell
05.02.2012 10:13

Как така тази година ? До сега зная , че Египет бяха над всички*lol* Иначе за мене Дрогба и Ко винаги са ми били фаворити.. но чак сега почнаха да играят , като отбор. Гола на Яя Туре беше много добър! Мисля , че един финал Гана срещу Кот д'Ивоар ще е перфектен!*smile*